Praktyczne aspekty leczenia żywieniowego drogą dojelitową i pozajelitową

.
Szanowni Studenci kierunku Dietetyka,

serdecznie zachęcamy w dniu 12.06.2023 r. o godz. 9:00 do udziału w warsztatach organizowanych przez SKN Bezpieczeństwo Procedur Pielęgniarskich dotyczących:

Praktycznych aspektów leczenia żywieniowego drogą dojelitową i pozajelitową.

Szczegółowy harmonogram warsztatów:

  • 09:00-10:00 – SALA CSM 3 (część teoretyczna) – zastosowania żywienia klinicznego: rodzaje żywienia przemysłowego, algorytm wyboru metody i drogi leczenia żywieniowego, zasady podłączania żywienia dojelitowego i pozajelitowego, prezentacja mieszanek przemysłowych
  • 10:00-12:00 – SALA CSM 8 (część praktyczna) – dostęp do przewodu pokarmowego w żywieniu dojelitowym, dostępy naczyniowe w żywieniu pozajelitowym, pompy enteralne i parenteralne, przygotowanie mieszaniny żywieniowej dojelitowej i pozajelitowej oraz zasady  podłączenia pacjentowi – zajęcia w CSM przy symulatorze
  • 12:00-12:30 – przerwa
  • 12:30-13:30 – część praktyczna (pacjent standaryzowany)
  • 13:30-14:00 – zakończenie, podsumowanie

Udostępnij post

Skip to content