Pracownik
wykładowca
Zainteresowania badawcze:
  • technologia żywności i żywienia,
  • przetwórstwo produktów spożywczych,
  • systemy jakości żywności,
  • dietetyka sportowa,
  • żywienie w różnych dyscyplinach sportowych,
  • siatkówka halowa oraz plażowa, sporty wytrzymałościowe, w szczególności bieganie
  • trening siłowy

Wykaz wybranych publikacji:

1. Nagroda Rektora UO zespołowa III stopnia za działalność dydaktyczną i organizacyjną 2022 r

2. Nagroda Rektora UO zespołowa III stopnia za działalność dydaktyczną i organizacyjną 2024 r.

3. Członek Komitetu Organizacyjnego i Naukowego Konferencji Naukowo- Szkoleniowej „Zdrowa Opolszczyzna” organizowanej przez SKN „ŻUBR” odbywającej się na Politechnice Opolskiej w latach 2015-2019.

4. Członek Komitetu Organizacyjnego na Sympozjum Naukowo-Szkoleniowe WNoZ UO, Opole, 5.04.2023

5. Członek Komitetu Naukowego na Sympozjum Naukowo-Szkoleniowe WNoZ UO, Opole, 5.04.2023

6. uczestnictwo w organizacji badań dotyczących poziomu wiedzy i świadomości żywieniowej oraz stanu odżywienia uczniów klas I-VI oraz szkoleniach w ramach projektu Junior- Edu-Żywienie (JEŻ)

7. Reprezentant Uniwersytetu Opolskiego w rozgrywkach Akademickich Mistrzostw Polski w siatkówce halowej oraz plażowej z wieloma osiągnięciami:

  • Brąz w Akademickich Mistrzostwach Polski w siatkówce halowej w roku akademickim 2016/2017
  • Mistrz Polski w Akademickich Mistrzostwach Polski w siatkówce halowej w roku akademickim 2017/2018 (zdobywając tytuł najlepszej środkowej rozgrywek) i 2018/2019 (zdobywając tytuł najlepszej libero rozgrywek)
  • Zdobycie 6 miejsca w klasyfikacji generalnej Akademickich Mistrzostw Polski w siatkówkę plażową w roku akademickim 2020/2021 oraz 4 miejsca w typie uniwersytetów
  • Zdobycie 5 miejsca w klasyfikacji generalnej Akademickich Mistrzostw Polski w siatkówkę plażową w roku akademickim 2023/2024 oraz 4 miejsca w typie uniwersytetów

8. Uprawienia trenera personalnego i instruktora siłowni.

9. Udział w wielu kursach i szkoleniach dietetycznych.

Prowadzone zajęcia:


Ukończone studia: 

  • Technologia żywności i żywienie człowieka I st. 2015, Politechnika Opolska 
  • Zarządzanie i inżynieria produkcji, II st. 2016 Politechnika Opolska 
  • Dietetyka I st. 2019, Państwowa Medyczna Wyższa Szkoła Zawodowa w Opolu/Uniwersytet Opolski


Prowadzone zajęcia:

  • Technologia żywności i potraw z towaroznawstwem
  • Analiza i ocena jakości żywności
  • Pracownia technologii żywienia i dietetyki
  • Podstawowe procesy kulinarne w dietetyce
  • Przetwórstwo produktów roślinnych w praktyce dietetyka
  • Organizacja pracy w placówkach żywienia
  • Prozdrowotne formy aktywności fizycznej


clock
Godziny konsultacji
wtorek 16:30 – 17:15
czwartek 15:45 – 16:30
Skip to content