- technologia żywności i żywienia,
- przetwórstwo produktów spożywczych,
- systemy jakości żywności,
- dietetyka sportowa,
- żywienie w różnych dyscyplinach sportowych,
- siatkówka halowa oraz plażowa, sporty wytrzymałościowe, w szczególności bieganie
- trening siłowy
1. Nagroda Rektora UO zespołowa III stopnia za działalność dydaktyczną i organizacyjną 2022 r
2. Nagroda Rektora UO zespołowa III stopnia za działalność dydaktyczną i organizacyjną 2024 r.
3. Członek Komitetu Organizacyjnego i Naukowego Konferencji Naukowo- Szkoleniowej „Zdrowa Opolszczyzna” organizowanej przez SKN „ŻUBR” odbywającej się na Politechnice Opolskiej w latach 2015-2019.
4. Członek Komitetu Organizacyjnego na Sympozjum Naukowo-Szkoleniowe WNoZ UO, Opole, 5.04.2023
5. Członek Komitetu Naukowego na Sympozjum Naukowo-Szkoleniowe WNoZ UO, Opole, 5.04.2023
6. uczestnictwo w organizacji badań dotyczących poziomu wiedzy i świadomości żywieniowej oraz stanu odżywienia uczniów klas I-VI oraz szkoleniach w ramach projektu Junior- Edu-Żywienie (JEŻ)
7. Reprezentant Uniwersytetu Opolskiego w rozgrywkach Akademickich Mistrzostw Polski w siatkówce halowej oraz plażowej z wieloma osiągnięciami:
- Brąz w Akademickich Mistrzostwach Polski w siatkówce halowej w roku akademickim 2016/2017
- Mistrz Polski w Akademickich Mistrzostwach Polski w siatkówce halowej w roku akademickim 2017/2018 (zdobywając tytuł najlepszej środkowej rozgrywek) i 2018/2019 (zdobywając tytuł najlepszej libero rozgrywek)
- Zdobycie 6 miejsca w klasyfikacji generalnej Akademickich Mistrzostw Polski w siatkówkę plażową w roku akademickim 2020/2021 oraz 4 miejsca w typie uniwersytetów
- Zdobycie 5 miejsca w klasyfikacji generalnej Akademickich Mistrzostw Polski w siatkówkę plażową w roku akademickim 2023/2024 oraz 4 miejsca w typie uniwersytetów
8. Uprawienia trenera personalnego i instruktora siłowni.
9. Udział w wielu kursach i szkoleniach dietetycznych.
Ukończone studia:
- Technologia żywności i żywienie człowieka I st. 2015, Politechnika Opolska
- Zarządzanie i inżynieria produkcji, II st. 2016 Politechnika Opolska
- Dietetyka I st. 2019, Państwowa Medyczna Wyższa Szkoła Zawodowa w Opolu/Uniwersytet Opolski
Prowadzone zajęcia:
- Technologia żywności i potraw z towaroznawstwem
- Analiza i ocena jakości żywności
- Pracownia technologii żywienia i dietetyki
- Podstawowe procesy kulinarne w dietetyce
- Przetwórstwo produktów roślinnych w praktyce dietetyka
- Organizacja pracy w placówkach żywienia
- Prozdrowotne formy aktywności fizycznej