„Wsparcie studentów w zakresie podniesienia ich kompetencji i umiejętności”
W imieniu Biura Nauki i Obsługi Projektów UO informujemy iż trwa nabór ofert do projektu „Wsparcie studentów w zakresie podniesienia ich kompetencji i umiejętności”, realizowanego z inicjatywy Ministra Nauki.
Celem projektu jest wsparcie studentów i studentek w rozwoju ich kompetencji, aktywności naukowej, kreatywności oraz innowacyjności poprzez umożliwienie im udziału w międzynarodowych konkursach, zawodach i konferencjach.
Najważniejsze informacje:
Wsparcie może być przeznaczone m.in. na udział w międzynarodowych konkursach, konferencjach, zawodach. Środki finansowe mogą być przeznaczone także na zakup materiałów i usług niezbędnych do przygotowań związanych z przedmiotem międzynarodowych konkursów, zawodów, konferencji.
Koszt realizacji projektu nie może przekroczyć:
80 000 zł – projekt realizowany przez jednego studenta/studentkę (maks. 3 zadania),
500 000 zł – projekt realizowany przez zespół studentów/studentek (maks. 5 zadań).
Okres realizacji nie może przekroczyć 18 miesięcy i nie może wykraczać poza 30.09.2026 r.
Uczestnik projektu musi spełniać określone kryteria, m.in. status studenta UO, znajomość języka obcego min. B2, pozytywna opinia opiekuna naukowego.
Uniwersytet Opolski przywiązuje dużą wagę do poszanowania prywatności użytkowników odwiedzających serwisy internetowe Uczelni. W celu optymalizacji usług, umożliwienia prawidłowego funkcjonowania i zapisywania ustawień poszczególnych użytkowników, strony internetowe Uniwersytetu Opolskiego wykorzystują tzw. cookies (z ang. ciasteczka). Cookies to małe pliki tekstowe wysyłane przez serwis do przeglądarki internetowej użytkownika na urządzeniu końcowym (komputer, smartfon, tablet, itp.). W tym miejscu możecie Państwo podjąć decyzję dotyczącą typów plików cookies, które będą wykorzystywane w tym serwisie internetowym. Klikając Ustawienia możesz wybrać jakie cookies opcjonalne będą stosowane. Wyrażoną zgodę można wycofać w dowolnym momencie zmieniając wybrane ustawienia. Klikając Zaakceptuj wszystko zgadzasz się na użycie plików cookie i podobnych technologii we wszystkich wskazanych poniżej celach. Możesz odrzucić stosowanie cookies opcjonalnych klikając Odrzuć wszystkie.
Więcej informacji:
Polityka prywatności