„Analiza składu ciała: metody, przygotowanie i interpretacja wyników” – zaproszenie na wykład i szkolenie praktyczne
Szanowni Państwo,
w imieniu Pani Dziekan Wydziału Nauk o Zdrowiu – dr Marty Sobera oraz Studenckiego Koła Naukowym Psychodietetyki i Dietetyki Klinicznejserdecznie zapraszamy studentów dietetyki, chętnych z innych kierunków oraz kadrę Uniwersytecką na szkolenie stacjonarne pt.: „Analiza składu ciała – metody, przygotowanie i interpretacja wyników”
Miejsce: Aula A1, przy ul. Katowickiej 68a (budynek WNoZ UO) Data: 5 czerwca 2025, godz. 12:00
Szkolenie obejmuje najważniejsze zagadnienia dotyczące:
metod pomiarowych analizy składu ciała,
zasad prawidłowego przygotowania do badania,
technologii wykorzystywanej w pomiarach,
interpretacji wyników,
oraz praktycznego zastosowania analizy w pracy klinicznej i dydaktycznej.
Wykład poprowadzi Pani dr n. o zdr. Joanna Smarkusz-Zarzecka, adiunkt badawczo-dydaktyczny (Zakład Dietetyki i Żywienia Klinicznego, Uniwersytet Medyczny w Białymstoku)
W trakcie szkolenia będzie możliwość wykonania analizy składu ciała na profesjonalnym medycznym analizatorze InBody – wszystkim chętnym uczestnikom.
Uniwersytet Opolski przywiązuje dużą wagę do poszanowania prywatności użytkowników odwiedzających serwisy internetowe Uczelni. W celu optymalizacji usług, umożliwienia prawidłowego funkcjonowania i zapisywania ustawień poszczególnych użytkowników, strony internetowe Uniwersytetu Opolskiego wykorzystują tzw. cookies (z ang. ciasteczka). Cookies to małe pliki tekstowe wysyłane przez serwis do przeglądarki internetowej użytkownika na urządzeniu końcowym (komputer, smartfon, tablet, itp.). W tym miejscu możecie Państwo podjąć decyzję dotyczącą typów plików cookies, które będą wykorzystywane w tym serwisie internetowym. Klikając Ustawienia możesz wybrać jakie cookies opcjonalne będą stosowane. Wyrażoną zgodę można wycofać w dowolnym momencie zmieniając wybrane ustawienia. Klikając Zaakceptuj wszystko zgadzasz się na użycie plików cookie i podobnych technologii we wszystkich wskazanych poniżej celach. Możesz odrzucić stosowanie cookies opcjonalnych klikając Odrzuć wszystkie.
Więcej informacji:
Polityka prywatności